ایده های من
در این مطلب ایده های من را در مورد"راهکارهای توسعه محله" مشاهده می نمایید.
لطفا با من همراه باشید!
1-استفاده از مراکز دولتی برای تمکیل اوقات فراغت افراد محله : مثل سرای محله ها و مساجد و .... که شهرداری محترم تهران در این زمینه فعالیت هایی داشته اند و تا کنون موفق بوده اند.
2-فراخوان استعدادهای محله : از پیامک یا پخش تراکت و همچنین از طریق برگزاری مسابقات متعدد محلی.
سپس افراد در هر زمینه (ورزش ، هنر و....) برای همکاری دعوت شوند.
3-برگزاری انواع فعالیت ها از قبیل : دعوت آن ها در اعیاد مختلف، عزاداری ها ، اتفاقات مهم (عیادت از کسانی که دچار حادثه شده اند و هچنین از خانواده های محترم شهدا) - در نهایت تشویق اهالی به مشارکت در امور
4-ارائه محصولات افراد محله در یک نمایشگاه محلی با تخفیفات ویژه - به منظور ارتقا روابط افراد محله و رونق اقتصادی محله
5-ایجاد یک سیستم یکپارچه محلی برای گزارش افراد محله در همه ی امور.
که مشکلات محل ، توسط افراد همان محل یا به صورت همکاری با مامورین شهرداری، رفع گردد.که میتوان به صورت ارسال پیامک یا گزارش کتبی و..باشد.
6-برای رفع مشکلات محله از افراد نظرخواهی انجام شود. چون افراد محله، بیشتر از افراد دیگر توانایی حل مسائل محله خود را دارند.
همچنین می توان از خیرین محترم در حل مسائل کمک گرفت.
پیشنهاداتی در زمینه ارتقا محله
1- با مشارکت مردم ===>زمان انجام خیلی سریعتر است
2- اجرای تنهایی دولت محترم ===>زمان انجام عادی است
پس یکی از بهترین راه را استفاده از افراد در انجام پروژه های محلی است.
و میتوان از سرمایه گذاری افراد محله نیز بهره برد.به این صورت که مثلا یک مکانی(مثل :رستوان) با مشارکت مالی و اجرایی مردم انجام شود و هر یک از این مکان(رستوان) سهمی داشته باشند. این مورد سبب رونق اقتصادی محله خواهد شد.
برخی پیشنهادات دیگر
1-ایجاد فضای سبز زیبا ومناسب با نشات گرفتن از طراحی محله و افراد آن
2-تاسیس مکان ورزشی مناسب همه ی سنین. محلی مناسب برای اجرای بازی های محلی وسنتی که باعث ایجاد روحیه ی همبستگی ، شادی، سلامتی و از همه مهمتر فضایی است که روابط خانواده و افراد محله را مستحکم تر خواهد کرد.
از جمله این وزرش ها : طناب کشی ، مسابقات خانوادگی ، کبدی(زو) و...
3-صندوقی در نظر گرفته شود تا در شرایط اضطراری و با تایید افراد ذیصلاح (مثل : معتمدین محل و...) به افراد بیمار- مستضعفین و ... اعطاء گردد.
4-در زمینه فرهنگ نیز می توان کارهای بسیار زیادی را پیاده سازی نمود.مثلا: اگر قرار است یک فرهنگ سازی انجام شود ، این فرهنگ سازی به دست افراد ذیصلاح محلات که خود نیز از همان افراد محله هستند، سپرده شود و با نظارت دقیق آنها و آموزش های لازم به پیشرفت این فرهنگ سازی کمک شود.
5-یک محله خوب باید موراد زیر را داشته باشد:
امنیت - بهداشت - زیبایی - امکانات رفاهی - امکانات شغلی - مدرسه های مناسب و ....
6- ایجاد یک مجله محلی ، سایت محلی ، که در آنها از قابلیت های محله در آنها توضیح داده باشد. هم چنین سابقه و تاریخچه محله ، افراد قدیمی ، اشخاص معتبر، اتفاقات مهم و سایر موارد در آن ذکر شده باشد. تا بتوان دیگران را با محله خود آشنا نمود.
7-هر محله باید دارای محدوده مشخصی و آزین بندی مناسبی باشد. همچنین میتوان برای هر محله از یک منطقه آرم (لوگو Logo) در نظر گرفت و برای هر محله یک رنگ خاص درنظر گرفت. که با این کار هر محله به خوبی با آن رنگ و نماد شناخته می شود.
8-میتوان با در نظرگرفتن افراد معتمد و کارامد و همچنین افراد تحصیل کرده، به ایجاد وضع قوانینی در سطح محله (بدون آسیب و متعارض با قوانین کلی شهری و کشوری) نمود که محله ای و منطمی داشته باشیم.
مثلا: وضع ساعتی مناسب برای بازی بچه در محله(حتی در یک کوچه ای) که مخل آسایش دیگران نباشندو...
9-میتوان تخفیفات ویژه ای برای افرادمحله ، در تمام امکان های تفریحی ، تجاری و... که میتواند به صورت کارت تخفیف و یا ... باشد در نظر گرفت.